Fabienne de Vries werd op 1 februari 1974 in Amsterdam geboren. Al op vierjarige leeftijd begon ze met klassiek ballet dat ze vervolgens op haar twaalfde jaar inruilde voor jazzballet. Na de lagere school heeft ze, met een duidelijk talenpakket en zelfs een jaar latijn, de Havo doorlopen in Amstelveen.

In 1992 werd ze, na een zeer gemotiveerd gesprek, veel getoond werk en een stressende toelatingstest, aangenomen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na een jaar stopte Fabienne hiermee omdat ze inmiddels met het medium televisie had kennisgemaakt. Via het achtergrondkoortje dat René Froger begeleidde bij Your place or mine belandde ze in de studio's van Endemol. Hier bekroop haar het gevoel van:"Dit is wat ik wil, hier voel ik me prettig".

Korte tijd later liet ze zich inschrijven voor de Miss Universe Verkiezing 1993. Deze Missen kregen de opdracht om zichzelf te promoten, waarop Fabienne de lokale omroep Radio Ronde Venen polste om daar een keer in de uitzending te komen. Dat beviel zo goed dat Fabienne werd gevraagd om er zelf een programma te komen maken. Dit liet zij zich geen twee keer zeggen en al snel volgde ze een cursus om zowel techniek als presentatie onder de knie te krijgen. Zes weken later startte Fabienne haar eerste plaat in de Fabulous Fab Show.

In 1993 haalde Fabienne haar vwo-diploma om vervolgens aan de Hogeschool Holland de lerarenopleiding Nederlands te gaan volgen. Daarnaast volgde ze een cursus tv-presentatie en deed ze veel modellenwerk.

Fabienne beschikt inmiddels over een rijke tv-ervaring als achtergrondzangeres en danseres. Zij was te zien bij 'Love Letters' en de 'Honeymoon Quiz'. Via een castingbureau kwam zij terecht op de sets van o.a. 'Zonder Ernst' en 'Onderweg naar Morgen' en bovendien was zij in het seizoen '94 de lieftallige assistente van Robert ten Brink in 'All you need is Love'.

Bij The Music Factory (TMF) presenteerde Fabienne iedere schooldag van 17.00 tot 19.00 uur het magazine programma 'Toute Fabienne'. Bovendien showde zij ons iedere zaterdag de beste clips van het moment in de 'Clipparade'.

Ook nam Fabienne samen met de drie andere vrouwelijke TMF-veejays achter de zangmicrofoon plaats, waarna de dames als "The Magnificent Four" de hit "Get Close To You" scoorden. Waarna zij als solo artiest verder ging en een top 15 hit scoorde met het nummer "Will you still love me". Daarna bracht zij nog 2 vervolg singles uit, waaronder de titelsong van de Film "The Delivery" van regisseur Roel Reine.

Na TMF ging Fabienne naar Joop Van De Ende producties en deed daar samen met Reinout Oerlemas 'Wedden Dat'. Hierna kreeg zij haar eigen 'Straat op Stelten' en deed op Radio538 een maandelijks programma op de vrijdagavond. Op RTL4 was zij te zien met het programma 'Your Big Break' waar o.a. Jody Bernal zijn doorbraak vond. Daarna bij Yorin met het programma 'Wannahaves' en bij V8/Veronica 'Fear Factor' en 'Fabienne Op Kamers'.

Inmiddels was zij ook als actrice terug gevraagd bij de populaire jongeren soap 'Onderweg naar Morgen' waar zij een half jaar lang de dubbelrol van tweelingzusjes Bobbie en Nicky Fisher op zich nam.

Vorige jaar zomer ging Fabienne voor een televisieprogramma over wijnen; 'Duel in Frankrijk' de strijd aan met Jet Sol en reisde zij in 6 weken tijd door 8 Franse wijnstreken. Daarnaast presenteert zij nu, voor het 2de seizoen, het programma 'RTL Woon & Klus Magazine'. Waarin zij naast de algemene presentatie en interviews met de bewoners ook het hele land doorkruist op zoek naar de laatste trends op het gebied van wonen en interieur.

Naast al dit tv-geweld is Fabienne ook in het bedrijfsleven actief. Zo presenteert zij regelmatig diverse evenementen en ook grote presentaties tot in het Gelredome, is zij gastvrouw/dagvoorzitter bij symposia en leidt zij graag discussies.

Als pr-vrouw heeft Fabienne onlangs haar vuurdoop gehad toen ze gevraagd werd voor de publicitaire begeleiding van de expositie "Footsteps of Elvis" in de Beurs van Berlage, waar ze maarliefst 380 publicaties behaalde in 5 maanden tijd. Hiervoor ging zij een samenwerking aan met Coebergh Communicatie & PR. Als pr-consulente probeert zij, naast haar tv-werk, meer voet aan de grond te krijgen in de wereld van de public relations en media planning.

Op internet presenteert Fabienne maandelijks i.o.v. Microsoft Messenger het programma LiveMSN.tv. Een programma over off- en online, (crossmediale) campagnes. Samen met journalist Jeroen Smit (Mediazaken, BNR) voelt zij opdrachtgevers en creatieven aan de tand over hun communicatie-, reclame-, en marketing campagnes en de vertaling ervan naar internet.